Jaké by to bylo posezení v zahradě bez voňavých pochutin připravených na grilu. Zahrada bez grilu je totiž jako dort bez oné pověstné třešničky. Tak se pojďme podívat, z čeho všeho se dá vybírat a na čem se vám bude skvěle kuchtit.
Klasika je gril na dřevěné uhlí
Kouzlo tohoto grilu spočívá v jeho jednoduchosti. K výrobě grilovaných dobrot vám postačí spodní část, usazená v pevné konstrukci, která má uvnitř palivový rošt a nad ním v určité výšce grilovací rošt. Některé typy grilu na dřevěné uhlí mají i vrchní část, víko, s větracími otvory pro odvod vzduchu. To zajistí dokonalou cirkulaci vzduchu uvnitř a snadné hoření paliva i při zaklopeném víku grilu. U poklopu by nemělo chybět madlo, případně i teploměr.
Pokud hledáte při grilování tu správnou atmosféru s vůní dřeva a ohněm, jsou grily na dřevěné uhlí správnou volbou.
Plynové grily
Plynové grily jsou další možností, jak si připravit jídlo přímo v zahradě. Pro jejich volbu svědčí to, že se rozběhnou prakticky okamžitě, mají piezoelektrické zapalování, a navíc se teplota grilu dá snadno regulovat, takže se vám na plynovém grilu pokrm rozhodně nepřipálí. Zahradní plynové grily jsou opatřeny kolečky, takže se s nimi dá dobře manipulovat a dále prostor na propanbutanovou láhev a další pomůcky, které budete ke grilování potřebovat.